Mercedes-Benz GLC 350e

Schijnbare tegenstrijdigheden

Een SUV (Sports Utility Vehicle) dient groot, stoer en sterk te zijn. Maar Mercedes-Benz introduceert nu een SUV die juist compact, elegant en zuinig is. De "GLC 350e" lijkt daarmee alles tegen zich te hebben. Is de GLC wel een echte SUV? En rijdt dit instapmodel als een echte Mercedes-Benz?

Autotest | Mercedes-Benz GLC 350e Schijnbare tegenstrijdigheden

Dankzij de combinatie van een elektromotor en een benzinemotor is de Mercedes 350e sneller en sterker dan de sterkste gewone GLC. Tegelijkertijd ligt het verbruik lager dan dat van de zuinigste diesel

Plus

  • snel en zuinig
  • ook vaardig in het terrein
  • beschaafde vormgeving

Min

  • bagageruimte 350e iets kleiner dan bij gewone GLC
  • Burmester audio niet zo goed als in andere Mercedes-modellen

Conclusie

Terwijl een SUV in de regel groot, stoer en sterk is, is de Mercedes-Benz GLC 350e compact, elegant en zuinig. Een proefrit leert dat deze ongebruikelijke aanpak niet negatief, maar juist zeer positief uitpakt.

Ondanks de relatief bescheiden buitenmaten is de binnenruimte prima. Bovendien zijn de bodemvrijheid en de in- en uitloophoeken ruim voldoende om serieus terrein te kunnen rijden. De moderne uitrusting en hoge afwerkingskwaliteit zorgen ervoor dat dit instapmodel overtuigt als echte Mercedes-Benz.

De plug-in hybrid aandrijving biedt louter voordelen. Dankzij de combinatie van een elektromotor en een benzinemotor is de 350e sneller en sterker dan de sterkste gewone GLC. Tegelijkertijd ligt het verbruik lager dan dat van de zuinigste diesel.