Nissan Terrano II

Sterk in het zware werk

Een goede terreinwagen moet sterk zijn, een grote bodemvrijheid hebben en zijn uitgerust met vierwielaandrijving. Omdat veel terreinwagens vooral als trekauto worden gebruikt behoort voor velen ook luxe tot het eisenpakket. Met de "Terrano II 2.7 TDi SE" belooft Nissan aan al deze wensen te voldoen. Tijdens het "Off-Road '99" festival in het Autotron te Rosmalen mocht de Terrano zich bewijzen.

Autotest | Nissan Terrano II Sterk in het zware werk

De Nissan Terrano II voelt zich zowel thuis in het terrein als op de openbare weg. Met name de variant met dieselmotor overtuigt met kracht en verfijning.

Plus

  • fijne stoelen
  • goed off-road en on-road
  • volop luxe

Min

  • met accessoires minder geschikt voor terrein

Conclusie

Nissan is wereldwijd marktleider op het gebied van terreinauto's met dieselmotor. Twee lange ritten en een off-road proef tonen aan waarom. Op de snelweg is de Terrano een comfortabele reisauto, op het terrein hoort de Terrano II bij de top. De prima prestaties, het hoge veiligheidsniveau en de handelbaarheid maken de Terrano onder alle omstandigheden een prettige auto om mee onderweg te zijn. In de stad blijkt de auto bovendien goed te overzien zodat bijvoorbeeld parkeren van het gevaarte onverwacht eenvoudig is. Wie de Terrano vooral wil inzetten als trekauto en af en toe een strand, weiland of bouwplaats neemt doet de beste keuze met de 5-deurs uitvoering. Voor het allerzwaarste terreinwerk geniet de kortere 3-deurs versie de voorkeur. (Ivo Kroone)