Smart City Coupe

Even goede vrienden

Op een enorm beeldscherm is TMF te zien. Uit de luidsprekers klinkt bijbehorende muziek. Dit is geen gewone auto-dealer. Hier wordt dan ook geen gewone auto verkocht. In de buurt van de Haagse binnenstad is het Smart center voor Zuid Holland te vinden. Het pand van het Smart center valt vooral op door de glazen toren waarin de voorraad Smarts te vinden is.

Autotest | Smart City Coupe Even goede vrienden

De Smart City Coupe doet zijn naam eer aan: een uiterst slimme stadsauto die dankzij de geringe omvang praktisch en wendbaar is. Ondanks de geringe afmetingen zijn het comfort en de veiligheid goed.

Plus

  • Vlot en wendbaar
  • Zeer compleet en veilig
  • Zuinig

Min

  • Oncomfortabel op slecht wegdek

Conclusie

Als ik de auto na de proefrit terug breng zijn de drie parkeerplaatsen van de demo auto's gevuld door één BMW uit de 3-serie. Pijnlijk wordt ik er aan herinnerd hoe klein het object van mijn proefrit is. Al snel gaf de Smart een geruststellend gevoel. Na even wennen en uitproberen weet de bestuurder wat hij/zij van de Smart kan verwachten. Wie in deze prijsklasse winkelt moet de Smart zeker proberen, het is een aangename kennismaking.

Zowel auto als dealernetwerk proberen zich in positief opzicht te onderscheiden van de rest. Na twee bezoekjes en een proefrit heb ik een goed gevoel over de Smart organisatie. De Smart heeft alles in zich om een goede betrouwbare vriend te worden om vele kilometers mee af te leggen. Nou ja, vriendje.