Secma Funtech

Pretpakket

De naam zegt het al. Onder de naam "Funtech" maakt het Franse bedrijf Secma auto's waarbij plezier voorop staat. De manier waarop de fabrikant dat doet is ook meteen duidelijk. De auto is ontdaan van alles wat de pret kan bederven, zodat alleen overblijft waar het echt om gaat: het pure rijplezier. Sinds kort heeft Secma een Nederlandse importeur en Autozine ging als eerste in Nederland met dit pretpakket op stap.

Autotest | Secma Funtech Pretpakket

Secma heeft met de Funtech een compromisloze pretauto neergezet. Het extraverte uiterlijk, de elementaire uitrusting, de vermakelijke motor en de perfecte besturing staan ganarant voor rijplezier.

Conclusie

Secma heeft met de Funtech een compromisloze pretauto neergezet. Bij een duidelijke keuze hoort een duidelijk oordeel. De auto is niet bedoeld voor dagelijks gebruik en scoort daarom in woon-werk verkeer met zeer positief denken hoogstens een magere voldoende. Het motorgeluid is te nadrukkelijk aanwezig, de prestaties te gering en de kapconstructie onvoldoende voor gebruik buiten de zomermaanden.

Dit is echter geen enkel probleem want de Funtech is, precies zoals de naam zegt, bedoeld als pretauto. Dan staan het extraverte uiterlijk, de elementaire uitrusting, de vermakelijke motor en de perfecte besturing garant voor ongekend rijplezier. Het nadrukkelijke motorgeluid en de geringe bruikbaarheid van het dak maken de auto echter minder geschikt voor lange afstanden. Omdat plezier niet in geld is uit te drukken heeft Secma ook hier een prettige keuze gemaakt. Deze unieke cabriolet kost € 12.428,-. Daarmee kan dit pretpakket de cabrio-droom van menigeen wel eens dichterbij brengen dan ooit tevoren.