Saab 9-3 Cabriolet

Topscorer

Met de "9-3 Sport Sedan" is Saab een nieuwe weg ingeslagen. Alhoewel de auto nog steeds onmiskenbaar eigenzinnig is, is deze niet langer voorbehouden aan een klein publiek van liefhebbers. Saab is in de opzet geslaagd, want de auto scoort goed bij zakelijke rijders. Nu gaat de fabrikant een stapje verder, want de nieuwe 9-3 is binnenkort ook leverbaar als cabriolet.

Autotest | Saab 9-3 Cabriolet Topscorer

De Saab 9-3 is een cabriolet voor alle seizoenen. De kap is van uitstekende kwaliteit en ook met open dak biedt de 9-3 meer comfort dan gebruikelijk in dit segment. Uitstekende 2.0t motor.

Plus

  • uiterst comfortabel, ook met geopend dak
  • ergonomisch goed doordacht
  • snel maar altijd beschaafd

Min

  • weinig beenruimte achterin
  • matige kwaliteit audiosysteem
  • verouderd navigatiesysteem

Conclusie

Het maken van een cabriolet op basis van een bestaande personenauto, brengt vele risico's met zich mee. Saab scoort echter op ieder punt. Als gesloten auto is de 9-3 Cabriolet zeer geslaagd, zonder noemenswaardige concessies te doen aan het comfort. De kap opent binnen 20 seconden om daarna als cabriolet veel rijplezier te bieden. De inzittenden blijven goed uit de wind, terwijl een aangepast klimaatcontrolesysteem het hele jaar door cabrio-plezier garandeert. De 9-3 Cabriolet rijdt echter niet als een roadster, maar profileert zich nadrukkelijk als een luxe en riant bemeten cabriolet.

Met de 9-3 Sport Sedan als basis verzekert Saab zichzelf ervan ook te scoren op andere punten. De motor draagt bij aan een superieur gevoel, dankzij prima prestaties en minimale geluidsproductie. Diverse ergonomische vindingen en unieke veiligheidsvoorzieningen, bewijzen waarom de 9-3 Cabriolet niet zomaar een vierpersoonscabriolet is maar alleen een Saab kan zijn. Die vermelding 9 3 op de achterzijde is na de proefrit geheel terecht, als eindcijfer een 9.3 voor deze nieuwe Saab Cabriolet! (Ivo Kroone)

Saab 9-3 3 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Saab 9-3

3 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Saab 9-3 Cabrio 2.0t SE

152.174 km - 2000 € 6.950,-

Categorie
Cabriolet
Brandstof
Benzine
Kleur
Zwart
M.I.C Exclusive
Heinkenszand, NL
Saab 9-3 Cabrio 2.0t 175pk Automaat met Vector pakket

184.567 km - 2005 € 6.950,-

Categorie
Cabriolet
Brandstof
Benzine
Kleur
Grijs
Autocentrum Leunis
Heikant, NL
Saab 9-3 2.0t S

274.013 km - 2000 € 2.150,-

Categorie
Cabriolet
Brandstof
Benzine
Kleur
Zwart
Autobedrijf Eindewege B.V.
's-Heer Arendskerke, NL