Smart ForFour (2004 - 2006)

Gedeelde Smart is halve Smart

Smart bestaat vijf jaar. In die tijd heeft het eigenwijze merk heel wat stof doen opwaaien. Dat begon met de Smart ForTwo. Die tweepersoons auto ontketende een ware revolutie dankzij zeer compacte afmetingen, een hoog veiligheidsniveau en prima rijeigenschappen. Bovendien biedt de Smart ForTwo een echte oplossing voor het file- en milieuprobleem. Even later volgde de Smart Roadster; één van de leukste cabrio's van dit moment die ongeëvenaard veel rijplezier biedt. Nu komt Smart met de "ForFour". Welk nieuws zal Smart's eerste vierpersoons auto bieden?

Autotest | Smart ForFour (2004 - 2006) Gedeelde Smart is halve Smart

De Smart ForFour slaat de plank mis. Op een eigenzinnig uiterlijk na, biedt de ForFour niet het rijplezier of het imago van de ForTwo. Niet innovatief. Geen enkel voordeel boven andere compacte auto's

Plus

  • geslaagde vormgeving
  • zeer veilig
  • prettige stoelen

Min

  • niet zo slim, eigenwijs en vooruitstrevend als de andere Smarts
  • forse prijs
  • geen hoedenplank

Conclusie

Een volle week en ruim 1.000 km rijden levert gemengde gevoelens op over de Smart ForFour. Deze Smart kan dan gedeeld worden met anderen, maar de auto is maar half zo smart als de andere modellen. De vernieuwingsdrang en het eigenwijze karakter van de Smart ForTwo en Smart Roadster zijn ver te zoeken bij deze ForFour.

De andere Smarts zijn zo vooruitstrevend en zo uitzonderlijk goed, dat de Smart ForFour op veel gebieden uit de toon valt. Het basisontwerp en de techniek van de ForFour zijn heel gewoontjes. Ook de rijeigenschappen, de ruimte en de uitrusting zijn slechts goed, terwijl het bij de andere modellen wanhopig zoeken is naar nieuwe superlatieven. Het zijn uiteindelijk het veiligheidsniveau, de vormgeving en het imago waardoor de Smart ForFour zich van de massa weet te onderscheiden.

Smart Forfour 2 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Smart Forfour

2 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Smart Forfour 1.0 Pure l Automaat l Airconditioning l Centrale vergrendeling RG afstandbediening l Cruise control l Audio Smart l Bluetooth l LM velgen l LE

48.002 km - 2017 € 12.450,- incl. BTW

Categorie
Hatchback
Brandstof
Benzine
Kleur
Oranje
ghjhgj
Sgdfsfdg, NL
Smart Forfour 1.0 Passion 5-drs

60.990 km - 2015 € 7.900,-

Categorie
Hatchback
Brandstof
Benzine
Kleur
Zwart
Autocentrum Leunis
Heikant, NL