Smart Roadster

Confessies van een Smart Roadster

"Ze begrijpen mij niet. Ik ben één van de leukste open sportwagens op de markt en toch blijf ik bij de dealer staan. Ik wil de mensen vermaken. Ik wil net als andere Smarts laten zien hoe het anders kan, hoe het beter kan. Waarom willen ze mij niet?" Aan het woord is de Smart Roadster. Deze sportieve Smart wordt voor de tweede keer getest, nu in de exclusieve Brabus-uitvoering. Dit keer gaat de auto niet op de testbank, maar op een comfortabele tweezitsbank in de achtertuin om de Autozine welzijnswerker te vertellen over het ware leven van een Smart Roadster.

Autotest | Smart Roadster Confessies van een Smart Roadster

De Smart Roadster BRABUS is in absolute zin niet snel. De Roadster voelt echter wel snel en biedt de sensatie en exclusiviteit van een volbloed sportwagen.

Plus

  • geslaagde vormgeving
  • koopje! Want alleen auto's die vier keer zo duur zijn bieden net zoveel rijplezier
  • bagageruimte voor- en achterin

Min

  • cabriogevoel niet compleet
  • versnellingsbak vraagt gewenning
  • passagiersstoel niet verstelbaar

Conclusie

Redacteur: Je punt is duidelijk. Maar toch resteert één ding. Je eenvoudigste familielid kost 19.650 euro, da's redelijk. Maar voor jou met al je Brabus-logo's moet ik de lieve som van 33.780 euro neertellen. Dat is geen bescheiden bedrag. Sterker nog, ik meen te weten dat er slechts vijf Roadster Brabussen in Nederland zijn verkocht.

Roadster: Laat mij de punten dan nog één keer herhalen. Ik ben niet zomaar een cabriolet, ik concurreer met volbloed sportwagens. Alhoewel ik niet dezelfde prestaties neer zet, bied ik wel hetzelfde rijplezier. Daarbij ben ik zeer veilig, redelijk praktisch en kan je mij het hele jaar door gebruiken. Mijn opvallende uiterlijk trekt veel aandacht, maar dankzij mijn bescheiden afmetingen is dat altijd positieve aandacht. Iedere Smart Roadster heeft deze sterke punten. Als Roadster Brabus lever ik betere prestaties en koppel dat aan een rijkere uitrusting en opvallendere vormgeving.

Je moet niet rekenen in pk per euro, of het aantal strekkende meters auto per euro. Je moet kijken naar het rijplezier. Op dat punt durven de andere Smart Roadsters en ik de wereld aan. In vergelijking met volbloed sportwagens ben ik niet alleen een koopje, ik ben ook nog eens exclusiever.

Redacteur: Als je het zo stelt, zullen de verkoopresultaten snel beter worden. Dan word je vanzelf minder exclusief.

Roadster: Je wordt bedankt.

Redacteur: Graag gedaan.