Toyota Prius (2003 - 2009)

Kijk, zonder handen!

Het wordt steeds gekker! Eerst kwam Toyota met de Prius: de eerste auto met zowel een benzine- als een elektromotor. Dankzij die techniek is de Prius bijzonder comfortabel, ruim, luxueus en tegelijkertijd extreem zuinig. Sterker nog: de Prius is de zuinigste benzineauto op de markt! Maar nu gaat Toyota weer een stap verder: de vernieuwde Prius kan zichzelf parkeren!

Autotest | Toyota Prius (2003 - 2009) Kijk, zonder handen!

De Toyota Prius onderging een facelift voor modeljaar 2006. Het grootste nieuws: de Prius kan nu zelfstandig parkeren. Dit werkt slechts redelijk, de hybride-aandrijving blijft het grootst pluspunt.

Plus

  • zeer zuinig, tegelijk zeer comfortabel
  • zeer zuinig, tegelijk zeer ruim
  • zeer zuinig, tegelijk zeer vlot

Min

  • fabrieksverbruik erg scherp gesteld

Conclusie

Is Intelligent Parking Assist de meerprijs waard? Het antwoord is puur afhankelijk van de ervaring van de bestuurder. Het systeem is niet foutloos en wie zelf moeite heeft met inparkeren, heeft wellicht ook moeite om in te schatten of deze assistent z'n werk goed doet. Wie zelfs het grootste slagschip behendig in het kleinste parkeergaatje wurmt, zal IPA omslachtig vinden en liever zelf inparkeren. Voor een redelijk overzichtelijke auto als de Prius is de meerwaarde daarom gering. Op een forse MPV of SUV zal IPA zinvoller zijn.

De Toyota Prius is na de kleine facelift een nog aantrekkelijkere auto dan voorheen. Het interieur ziet er beter uit en de MP3-speler zal menig rit aangenamer maken. Deze brandstofbesparende politiekcorrecte imagomaker is nu niet alleen de zuinigste en best rijdende auto van Nederland, het is ook de best parkerende!