Dodge Caliber

The show must go on

De Dodge Caliber is een auto die aandacht trekt. Wat gaat er achter het opvallende uiterlijk schuil? Is dit een compacte SUV of een uitzonderlijk stoere stationcar? De specificaties en vooral de prijs geven het idee dat Dodge met een Caliber een onweerstaanbaar aanbod in huis heeft. Is dit een typisch staaltje Amerikaanse show met weinig inhoud of een onderscheidende auto tegen een vriendenprijs?

Autotest | Dodge Caliber The show must go on

De Dodge Caliber ziet er origineel uit en heeft een scherpe prijs. Daar staan matige rijeigenschappen en een (zeer) slechte afwerking tegenover. Alleen leuk om naar te kijken dus.

Plus

  • onderscheidende vormgeving
  • prima prestaties

Min

  • matig weggedrag
  • slordige afwerking
  • stoelen onprettig op lange afstand

Conclusie

Dodge doet wat het belooft. In de folder wordt de Caliber aangeprezen met een stoer design, een reeks gloednieuwe motoren, originele uitrustingsdetails en een scherpe prijs/prestatie verhouding. Daarvan is geen woord gelogen. Dat er ook een keerzijde is, blijkt tijdens de testrit. De afwerking is matig en raffinement is ver te zoeken. Alhoewel de Caliber speciaal voor Europa is ontworpen, is het weggedrag typisch Amerikaans.

Wie valt voor de Caliber, doet de beste keuze met een eenvoudige uitvoering. Die biedt al het uiterlijk vertoon dat de auto uniek maakt en heeft de scherpste prijs/prestatie verhouding. In vergelijking met de duurdere modellen zijn er heel wat auto's te koop die beter zijn gebouwd en beter rijden. Natuurlijk is er geen enkele andere auto die zo'n stoere uitstraling heeft als de Dodge Caliber.