SsangYong Actyon (2006 - 2011)

Locomokipkanariekachelfantje

Is het een terreinauto? Is het een coupé? Nee, het is de nieuwe SsangYong Actyon! Autofabrikanten zijn altijd op zoek naar een gat in de markt en het Koreaanse SsangYong komt nu met de onwaarschijnlijke combinatie van coupé en SUV. Is dit een souvé, off-road coupé of misschien een ActYong?

Autotest | SsangYong Actyon (2006 - 2011) Locomokipkanariekachelfantje

De SsangYong Actyon ombineert de ruimte van een SUV, de techniek van een pure terreinauto, het uiterlijk van een coupe en de luxe van een personenauto in een hoogst origineel voertuig. Matige actie.

Plus

  • benzine-versie rijdt als een coupe
  • originele vormgeving

Min

  • diesel-versie rijdt, stuurt en remt matig
  • beperkte binnenruimte
  • fors verbruik, matige prestaties

Conclusie

SsangYong combineert de ruimte van een SUV, de techniek van een pure terreinauto, het uiterlijk van een coupé en de luxe van een personenauto in een hoogst origineel voertuig. Helaas is de Koreaanse fabrikant er niet in geslaagd het beste van iedere wereld te combineren in de Actyon. De ruimte is iets minder dan gemiddeld, maar daar staat het knusse gevoel van een coupé tegenover.

De rijeigenschappen zijn sterk afhankelijk van de gekozen motor en overbrenging. De tweewielaangedreven turbodiesel is een afrader: de auto presteert matig en het weggedrag laat te wensen over. De vierwielaangedreven benzinevariant weet juist te overtuigen met comfort, prima rijeigenschappen en serieuze off-road capaciteiten.