Subaru Forester (2008 - 2013)

Verstand komt met de jaren

Er zijn twee soorten SUV-kopers. Zij die een SUV kopen om indruk te maken op de buitenwacht kiezen de grootste, hoogste en meest intimiderende auto die ze kunnen vinden. Daarnaast zijn er de SUV kopers die de auto nodig hebben omdat ze een zware aanhanger moeten trekken of omdat ze op onherbergzame plaatsen komen. Zij kiezen de meest verstandige SUV en die is nu nog praktischer geworden: de Subaru Forester is er nu ook met dieselmotor.

Autotest | Subaru Forester (2008 - 2013) Verstand komt met de jaren

Het succes heeft de Forester te danken aan de bijzondere opzet: een mengvorm van een grote stationcar en een kleine SUV, waarmee Subaru het beste van beide weet te bieden. Nu ook als diesel.

Plus

  • nette prestaties, bescheiden verbruik
  • geslaagde combinatie personenauto / terreinauto
  • volop ruimte

Min

  • achterklep opent niet hoog genoeg

Conclusie

De Subaru Forester heeft altijd een bijzondere positie ingenomen in de wereld van de SUV's. De Forester wordt zelden gekocht om indruk te maken op anderen, maar wordt des te vaker gekozen door mensen die de veelzijdigheid van een SUV echt nodig hebben.

Het succes heeft de Forester te danken aan de bijzondere opzet: een mengvorm van een grote stationcar en een kleine SUV, waarmee Subaru belooft het beste van beide te bieden. Maar één ding ontbrak altijd: een dieselmotor. Aan die wens kan Subaru nu ook voldoen.

Ook met dieselmotor is de Forester een echte Subaru, met eigenzinnige boxer-techniek. De prestaties van de 2.0D zijn prima, het verbruik beschaafd en het motorgeluid vrijwel afwezig. Als vanouds leent de Forester zich daarom voor licht terrein, maar beter dan ooit voor lange afstanden.