Honda Insight

Hybride voor iedereen

De term "hybride" heeft de laatste jaren bijna een magische bijklank gekregen. Alleen al bij het horen van deze term worden politici en milieuactivisten enthousiast. Ook het bedrijfsleven laat zich graag van z'n groenste kant zien en koopt massaal van deze zuinige auto's met zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor. Maar die combinatie vraagt om ingewikkelde techniek en is daarom niet voor iedereen haalbaar. Maar nu introduceert Honda de Insight, die hybride-techniek binnen bereik van het grote publiek moet brengen.

Autotest | Honda Insight Hybride voor iedereen

De Honda Insight rekent af met nadelen van bestaande hybrides. De Insight rijdt en stuurt even goed, maar is een stuk voordeliger in aanschaf.

Plus

  • eenvoudige, maar doeltreffende hybride-techniek
  • sportief weggedrag
  • eco-coach maakt zuinig rijden leuk

Min

  • matig zicht in binnenspiegel door tweedelige achterruit
  • start/stop-systeem werkt niet geheel onmerkbaar

Conclusie

Brengt de Honda Insight hybride-techniek binnen bereik van het grote publiek? Ja, zeker. De Insight rekent af met nadelen van bestaande hybrides. Dat begint met de prijs, want door eenvoudigere techniek toe te passen is de Insight een stuk voordeliger dan andere hybrides. Zoals het hoort bij een hybride-auto rijdt, remt en stuurt de Insight even goed als iedere andere auto, maar is ongemerkt een stuk zuiniger.

Voor wie dat wil, biedt de Insight een scala aan hulpmiddelen om te leren nog zuiniger te rijden en/of het zuinig rijden tot een sport te verheffen.

Tenslotte is de techniek zo slim weggebouwd, dat dit niet langer ten koste gaat van de binnenruimte. Kortom: Honda is in z'n opzet geslaagd, niets staat het grote publiek nu nog in de weg om hybride te gaan rijden.

Honda Insight 1 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Honda Insight

1 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Honda Insight 1.3 Business Mode

225.817 km - 2011 € 5.450,-

Categorie
Hatchback
Brandstof
Hybride
Kleur
Wit
Autobedrijf de Kramer
Yerseke, NL