Lexus RX450h

De verlosser

De SUV krijgt harde klappen. Ooit was een SUV (Sports Utility Vehicle) de ultieme luxeauto die de weelde van een limousine combineerde met de prestaties van een snelle reisauto en de macht van een terreinwagen. Maar nu wordt de SUV verguisd om twijfelachtige veiligheid, de nimmer gebruikte off-road capaciteiten en vooral het torenhoge verbruik. De Lexus RX450h belooft echter een beschaafde vormgeving, vooruitstrevende techniek en vooral: het lage verbruik van een gewone middenklasser! Is de RX450h de verlosser van de SUV?

Autotest | Lexus RX450h De verlosser

De Lexus RX werpt zich met zijn hybride-techniek op als verlosser van de SUV. In de praktijk maakt de RX450h de beloften waar: razendsnel en relatief zuinig. Comfortabel en ruim, maar geen koopje.

Plus

  • groot, machtig, luxueus en toch zeer zuinig
  • geslaagde combinatie comfort / dynamiek

Min

  • matige klank standaard audiosysteem
  • onhandige bediening

Conclusie

Is de Lexus RX450h de redder van de SUV? Tot op zekere hoogte: ja. Ook deze derde generatie van de RX is een fors bemeten auto die uiterst onpraktisch is in de stad. Ook de RX450h beschikt over terreincapaciteiten die niet of nauwelijks zullen worden gebruikt.

Maar daar staat veel tegenover. De vormgeving is heel wat beschaafder dan die van andere SUV's en dat lokt minder negatieve reacties uit. Het weggedrag vormt een geslaagde combinatie van dynamiek en comfort en daarmee behoort de RX450h duidelijk tot de modernste generatie SUV's.

Het belangrijkste is echter dat alle claims van Lexus over het lage verbruik worden waargemaakt. De RX450h is een ronduit snelle en machtige reisauto, die desondanks even zuinig is als een alledaagse middenklasser. En dat maakt de RX450h tot de langverwachte verlosser van de SUV. Nog steeds biedt de RX het machtige gevoel, de enorme ruimte en overweldigende luxe die een SUV zo aantrekkelijk maken; maar nu in een vorm die kan en mag.

Lexus RX 1 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Lexus RX

1 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Lexus RX 450h AWD President Ltd | Ammonite sand Leder | Panodak |  Apple / Android

15.050 km - 2020 € 64.499,-

Categorie
Terreinwagen/Pick Up
Brandstof
Hybride
Kleur
Rood
Autobedrijf de Jonge Goes B.V.
Goes, NL