Lexus IS

Goed voorelkaar

Er is een verschil tussen zomaar een zakenauto en een "premium" zakenauto. De gewone auto biedt alle gangbare luxe, volop ruimte, en prima prestaties tegen een nette prijs. De "premium" variant biedt op alle vlakken meer dan gebruikelijk, en dat geldt ook voor de prijs. De nieuwe Lexus IS is een echte premium sedan, alleen de prijs ligt beduidend lager. Wat is het geheim van deze Lexus?

Autotest | Lexus IS Goed voorelkaar

De Lexus IS300h onderscheidt zich van andere zakenauto's met premium-kwaliteit en hybride-aandrijving. Die laatste zorgt voor een laag verbruik (alleen op papier) en extra comfort. Subliem audiosystem

Plus

  • uiterst comfortabel
  • subliem Mark Levison audiosysteem
  • uitstekende rijeigenschappen

Min

  • (lang) niet zo zuinig als beloofd
  • matige hoofdruimte (voor- en achterin)

Conclusie

Lexus introduceert de nieuwe IS. Dankzij de hybride-aandrijving is deze premium zakenauto voordeliger in aanschaf en gebruik. Toch zijn de voordelen niet zo groot als Lexus wil doen geloven.

De prestaties zijn prima en op geen enkel moment voelt de IS300h ondergemotoriseerd. Echter: in dit segment ligt de lat heel hoog. Concurrenten die zich van traditionele techniek bedienen zijn sneller en door hun geringere gewicht dynamischer. De IS300h is zuiniger dan alle tegenstrevers, maar lang niet zo zuinig als de brochure vermeldt. Dankzij de hybride-aandrijving ligt het comfort juist hoger dan bij traditionele auto's.

Waar de IS uiteindelijk het meest mee overtuigt is kwaliteit en pure luxe. Het uiterlijk, het zitcomfort, de stilte, de verfijning van het mechaniek en de prachtige materialen dragen er allemaal aan bij dat de IS een echte premium auto is. Het grote verschil met andere premium-producten is, dat dit exemplaar goed is voor het milieu, voor het budget én voor de berijder.

Lexus IS 2 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Lexus IS

2 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Lexus IS 250 Executive Youngtimer

83.363 km - 2007 € 14.950,-

Categorie
Sedan
Brandstof
Benzine
Kleur
Grijs
Autobedrijf Kapelle
Kapelle, NL
Lexus IS 250 Business

137.240 km - 2007 n.o.t.k.

Categorie
Sedan
Brandstof
Benzine
Kleur
Grijs
Autobedrijf Kapelle
Kapelle, NL