Jeep Renegade

Overlevingsstrategie

Een Jeep was ooit een redder in nood. Voor soldaten, avonturiers en wereldreizigers was de Jeep hun belangrijkste gereedschap. Jeeps waren onoverwinnelijk en onverschrokken. Maar tijden veranderen. Er is steeds minder behoefte aan terreinwaardigheid en steeds meer aan economisch rijden. Om te voorkomen dat Jeep slechts een kostbare oplossing biedt voor een probleem waar niemand mee zit, kiest de autofabrikant voor een nieuwe strategie...

Autotest | Jeep Renegade Overlevingsstrategie

De Jeep Renegade is een compacte SUV waarbij alles draait om de presentatie. Geen andere auto in dit segment biedt zoveel uitstraling en emotie als de Renegade. De rijeigenschappen zijn voldoende.

Plus

  • onderscheidende vormgeving
  • ruim en praktisch
  • ook verkrijgbaar als echte terreinwagen

Min

  • matige prestaties
  • bouwkwaliteit voor verbetering vatbaar
  • U-Connect loopt soms vast

Conclusie

Jeep gaat met de tijd mee. In West-Europa zijn onoverwinnelijke terreinwagens (vrijwel) overbodig geworden en om te overleven heeft Jeep daarom voor een andere strategie gekozen. Er is namelijk meer vraag dan ooit naar onderscheidende auto's. En als het compacte SUV's betreft, is er geen model met meer karakter dan de Renegade! Dat gold al bij de introductie van het model in 2014, maar dankzij de facelift voor modeljaar 2019 is het model voordeliger geworden in aanschaf en gebruik.

Daar staat tegenover dat de 1.0 liter motor licht bemeten is en de Renegade veel minder kan waarmaken dan het veelbelovende uiterlijk belooft. Tegelijkertijd bereikt Jeep precies wat het wilde met de facelift: met beperkte middelen de Renegade zo aanpassen dat deze weer een paar jaar mee kan.

Jeep Renegade 1 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Jeep Renegade

1 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Jeep Renegade 1.3T DDCT Limited

23.381 km - 2020 n.o.t.k.

Categorie
Terreinwagen/Pick Up
Brandstof
Benzine
Kleur
Groen
Autocentrum Descendre
Sluiskil, NL