Toyota Supra

Superieur?

De baas van Toyota, Akio Toyoda, is een groot liefhebber van autosport. Hij komt daarom graag op de Nürburgring, een uitdagend circuit waar iedereen met de eigen auto mag racen. En toen hij daar met zijn klassieke Toyota Supra reed, viel het hem op dat fans van andere automerken steevast jongere auto's reden. Alhoewel de Supra het moderne spul best kon bijhouden, vond Toyoda toch dat Toyota een nieuw sportief boegbeeld nodig had. Het idee voor de nieuwe Toyota Supra was geboren.

Autotest | Toyota Supra Superieur?

De Toyota Supra maakt zijn naam waar: superieure prestaties leveren op het circuit en comfort bieden bij dagelijks gebruik. Opwindend op snelheid, aangenaam als reisauto.

Plus

  • opwindend snel
  • sublieme wegligging
  • ook dagelijks bruikbaar

Min

  • (te) hoog BMW gehalte
  • onprettig hard stuurwiel
  • matig zicht vanwege lage zijruiten

Conclusie

Toyota is na 17 jaar van afwezigheid terug met een rasechte sportwagen: de Supra. De reden voor de afwezigheid is simpel: de vraag naar sportwagens is sterk afgenomen. Voor de ontwikkeling van de nieuwe Supra heeft Toyota daarom samengewerkt met BMW. Dankzij een eigen koetswerk, motormanagement en wielophanging hebben beide auto's een eigen karakter.

Kenmerkend voor de Toyota Supra is de superioriteit! De Supra leent zich namelijk even makkelijk voor woon-werkverkeer als een snelle ronde op het circuit. Op de openbare weg is de Supra opmerkelijk stil en comfortabel voor een auto van dit kaliber. Wanneer de Supra de ruimte krijgt, is de motor niet alleen heel sterk, maar ook nog eens bijzonder alert. Zoals het hoort bij een sportwagen kan de bestuurder het mechaniek goed aanvoelen om het maximale uit de auto te halen. Het zorgt er ook voor dat de bestuurder zich er altijd van bewust is dat de Supra tot heel veel in staat is en dat geeft een superieur gevoel.

Toyota Supra 1 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Toyota Supra

1 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Toyota Supra 2.0 Fuji Speedway

3.076 km - 2021 € 59.950,-

Categorie
Sportwagen/Coupé
Brandstof
Benzine
Kleur
Wit
Autobedrijf Van der Poel B.V.
Hulst, NL