Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

Doorbrake de sleur!

Op zoek naar een ruime, praktische auto? Dan zijn een stationcar of een MPV de meest voor de hand liggende keuzes. Het zijn echter ook auto's die uitstralen dat alles om functionaliteit draait en minder om plezier. Er is gelukkig een uitzondering: de CLA Shooting Brake van Mercedes-Benz.

Autotest | Mercedes-Benz CLA Shooting Brake Doorbrake de sleur!

De Mercedes-Benz CLA Shooting Brake is een stationcar met de lijnen van een coupe. Rijdt scherp en sportief. Ook als CLA 200 comfortabel en vlot.

Plus

  • geslaagde vormgeving
  • moderne, bruikbare techniek
  • comfortabel, maar ook sportief

Min

  • matige ruimte achterin
  • alleen USB-C aansluitingen
  • weinig zachtzinnige stuurcorrecties door computer

Conclusie

Mercedes-Benz introduceert de tweede generatie van de CLA Shooting Brake. Opnieuw combineert de Shooting Brake het lijnenspel van een coupé met de ruimte van een (compacte) stationcar. Ondanks de bijzondere vormgeving is de bagageruimte gemiddeld groot voor een auto van deze omvang. Bovendien is die bagageruimte dankzij een enorme achterklep uitstekend bereikbaar. De ruimte op de achterbank is wel minder dan gebruikelijk.

Dankzij de vormgeving, de gebruikte materialen en de rijke uitrusting overtuigt de CLA niet alleen als bijzondere auto, maar ook als "premium" product. Het digitale dashboard van Mercedes-Benz is meer dan alleen een technisch hoogstandje. Dankzij de eenvoudige bediening zijn de vele functies eenvoudig te bedienen en wordt er dus ook daadwerkelijk gebruik van gemaakt.

De rijeigenschappen van de CLA 200 zijn prima. De CLA voelt grootser en dynamischer dan de A-Klasse waarop hij is gebaseerd. Daarom vormt de CLA ook een mooie brug tussen het compacte en het zakelijke segment.