Smart ForTwo Cabrio

Elektro cabrio

Zoekt u een elektrische auto? Dan is er keuze genoeg, want de markt voor elektrische auto's groeit razendsnel. Zoekt u een elektrische auto die tevens een cabriolet is? Dan is er slechts één keuze: de Smart ForTwo Cabrio EQ. Een goed idee?

Autotest | Smart ForTwo Cabrio Elektro cabrio

De Smart ForTwo Cabrio EQ combineert de levendigheid en wendbaarheid van Smart met de souplesse en rust van een elektrische auto. Een heerlijke combinatie, die helaas wel is gelimiteerd tot de regio.

Plus

  • fijne cabrio
  • voordelig in gebruik
  • doordachte ergonomie

Min

  • geopend dak hindert zicht in binnenspiegel
  • forse prijs
  • beperkte actieradius

Conclusie

Er is slechts één elektrische auto die tevens een cabriolet is. En dat is een feest om in te rijden! Een Smart ForTwo biedt van nature al heel veel rijplezier dankzij de wendbaarheid, de slimme ergonomie en (sinds 2020) de moderne uitrusting. De elektrische ForTwo vehoogt dat rijplezier met een vlotte reactie op het stroompedaal, plus een rust en souplesse die alleen haalbaar is met zeer grote en kostbare verbrandingsmotoren. Als cabriolet is de ForTwo nog leuker dankzij het betere gevoel met het mechaniek en het grote gevoel van vrijheid.

Toch zijn er een paar kanttekeningen. Omdat het dak van de cabriolet zich opvouwt en rust op de onderste helft van de achterklep, wordt het zicht in de binnenspiegel iets beperkt. Ondanks de facelift voor modeljaar 2020 is in de beperkt aantal semi-zelfrijdende functies merkbaar dat dit een oud ontwerp is. Daarbij moet rekening worden gehouden met de bescheiden actieradius. Wie probeert langere afstanden af te leggen, moet goed plannen, mede omdat de stekker van een snellader niet op de EQ past. In de stad en de regio is het bereik van 130 km ruimschoots voldoende en daar voelt deze cabriorijder zich een grote slimmerik; precies zoals het hoort bij Smart.

Smart Fortwo 4 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Smart Fortwo

4 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Smart Fortwo Coupe 1.0 MHD Pure

150.280 km - 2010 € 3.995,-

Categorie
Sportwagen/Coupé
Brandstof
Benzine
Kleur
Zwart
Autobedrijf H. ten Rouwelaar
Dreischor, NL
Smart Fortwo cabrio ed Passion ¤ 2000 subsidie

33.982 km - 2018 € 15.450,- incl. BTW

Categorie
Cabriolet
Brandstof
Electro
Kleur
Zwart
Vakgarage Dekker en Jobse
Serooskerke, NL
Smart Fortwo cabrio 1.0 Passion

130.175 km - 2007 € 5.250,-

Categorie
Cabriolet
Brandstof
Benzine
Kleur
Grijs
Autobedrijf Milhous
Goes, NL
Smart Fortwo Electric drive Business Solutions PLUS, Prijs incl. BTW

30.055 km - 2018 € 12.950,- incl. BTW

Categorie
Hatchback
Brandstof
Electro
Kleur
Wit
AVH Auto's
Kapelle, NL