Ford Mustang MACH-E GT

Vaarwel Mustang, hallo Mustang MACH-E

De Ford Mustang is de Amerikaanse droom op wielen. De Mustang biedt de extravagante vormgeving en zware motoren van een volbloed sportwagen, maar dan tegen een veel lagere prijs. Toch breekt Ford na vele generaties met die traditie. Het renpaard van de toekomst heeft elektrische aandrijving en ziet er bovendien heel anders uit. Kan ook de "Ford Mustang MACH-E" de harten van verstokte autoliefhebbers sneller doen slaan?

Autotest | Ford Mustang MACH-E GT Vaarwel Mustang, hallo Mustang MACH-E

De Ford Mustang MACH-E GT is de opvolger van de klassieke Mustang. Deze elektrische sportwagen is spectaculair snel, maar beduidend voordeliger in aanschaf en gebruik. Feest op wielen!

Plus

  • snel, opwindend en spectaculair
  • voordeliger in aanschaf en gebruik dan een sportwagen met benzinemotor
  • ook als praktisch, dagelijks vervoer bruikbaar

Min

  • hoofdsteunen te laag
  • Onhandige en gevaarlijke locatie laadaansluiting
  • Batterij kan niet voorverwarmen om snel te laden bij lage temperaturen

Conclusie

Is de Mustang MACH-E GT een waardige vervanger voor de klassieke Mustang? Wat Autozine betreft is het antwoord op die vraag een volmondig en overtuigend "ja". Alleen de SUV-vorm vraagt de nodige gewenning. Hoe goed de vormgevers hun werk ook hebben gedaan, een grote hoge auto heeft nooit de aantrekkingskracht van een ranke coupé of sensuele cabriolet. Aan de andere kant: juist dankzij die vorm is de Mustang in de basis-versie een gezinsauto die zowel sportief als verstandig is.

In de GT uitvoering overtuigt de MACH-E als sportwagen en als nieuwe generatie van de Mustang. Dankzij aanpassingen aan het onderstel is het weggedrag uitstekend. Het hoge gewicht van de batterijen vormt geen bezwaar, maar zorgt juist voor stabiliteit. De prestaties zijn niet alleen beter dan die van de Mustang V8, ze worden ook met het nodige spektakel geleverd waardoor deze elektrische auto niet steriel of karakterloos is. Het gebrek aan motorgeluid is als voordeel ervaren: de MACH-E is als een bokser die ieder gevecht met één hand op de rug wint. Het leveren van verpletterende prestaties zonder brullen of briesen zorgt juist voor nog meer superioriteit.

Als 500 pk, een sprint van 0 naar 100 in 3.7 seconden, 75% lagere kilometerkosten of een uiterst moderne uitrusting niet overtuigen, dan doet de prijs dat wel. Vanwege de CO2-belasting kosten auto's met benzinemotor die dezelfde prestaties bieden namelijk minimaal het dubbele! En daarmee is de MACH-E GT, net als de klassieke Mustang, een sportwagen die daadwerkelijk bij elkaar te sparen is. Dus vaarwel Mustang en hallo Mustang MACH-E!

Ford Mustang 2 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Ford Mustang

2 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Ford Mustang Mach-E 98kWh 487PK AWD GT Panodak INCL BTW

33.517 km - 2021 € 54.450,- incl. BTW

Categorie
Terreinwagen/Pick Up
Brandstof
Electro
Kleur
Blauw
Garage Touw
Koudekerke, NL
Ford Mustang Mach-E Titanium II AWD 75KW 269pk Demo Ford, Unieke metaallak kleur Blauw

17.128 km - 2022 € 42.950,- incl. BTW

Categorie
Terreinwagen/Pick Up
Brandstof
Electro
Kleur
Blauw
Van de Ree Oostburg B.V.
Oostburg, NL