Audi TT (2006 - 2014)

Voorsprong door mechaniek

De tijd leek wel stil te staan voor de Audi TT. Andere coupés kwamen en gingen, maar de TT bleef ongewijzigd op de markt. De rijeigenschappen en vooral het uiterlijk waren zo goed dat Audi simpelweg geen reden zag om de auto te vervangen. Maar nu is het zo ver: Audi introduceert de geheel nieuwe TT. Is de opvolger nog beter en zal de auto uitgroeien tot eenzelfde tijdloos icoon?

Autotest | Audi TT (2006 - 2014) Voorsprong door mechaniek

De tweede generatie van de Audi TT is meer sportwagen en minder luxe coupe geworden. De aandacht ging uit naar het mechaniek, ten koste van de elektronica. Karige uitrusting, subliem weggedrag.

Plus

  • bloedmooi
  • snel
  • sublieme wegligging

Min

  • kostbaar
  • dashboard reflecteert in voorrruit
  • rijgeluiden nadrukkelijk hoorbaar

Conclusie

De vorige Audi TT leek het eeuwige leven te hebben, maar de nieuwe generatie TT laat zien dat Audi het nog beter kan. Opnieuw is de TT een lust voor het oog. Het interieur is al even fraai en bovendien biedt deze coupé opvallend veel binnenruimte.

Toch is de TT meer sportwagen en minder luxe coupé geworden. Het keiharde onderstel en de rijgeluiden (motor, banden, rijwind) zijn vermoeiend op de lange afstand. Bovendien ging alle aandacht uit naar de mechanische kwaliteiten en is de elektronica achtergebleven. Het uitrustingsniveau en de kwaliteit van audio en navigatie blijven ook achter bij de concurrentie.

Het sterke punt van de Audi TT is voorsprong door mechaniek: een sterke en levendige motor, een ingenieuze versnellingsbak, lichte bouw, vierwielaandrijving en een subliem weggedrag.

Audi TT 2 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Audi TT

2 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Audi TT Roadster 1.8 TFSI Pro Line + STOEL & NEKVERWARMING

47.427 km - 2015 € 28.500,-

Categorie
Cabriolet
Brandstof
Benzine
Kleur
Rood
Autobedrijf Sinke v.o.f.
Goes, NL
Audi TT Audi TT RS MQ500 LNA Versnellingsbak 2.5T TTRS

2010 € 1.900,-

Categorie
Sportwagen/Coupé
Brandstof
Benzine
Kleur
Overige
Sako Cars
Goes, NL